Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για το λίφτινγκ προσώπου

Όταν κάποιος ακούει τη φράση «πλαστική χειρουργική», είναι πολύ πιθανό το μυαλό του να πάει κατευθείαν στο λίφτινγκ προσώπου. Η εν λόγω επέμβαση είναι μία από τις πιο διάσημες και πιο δημοφιλείς. Ο λόγος που έγινε τόσο διάσημη, είναι το γεγονός ότι για χρόνια αποτελούσε το μυστικό της νεότητας διάφορων σταρ του Χόλλυγουντ αλλά και τις χώρας μας. Με άλλα λόγια, είναι γνωστή σαν μία επέμβαση που ξανανιώνει τον άνθρωπο αφού τεντώνει το δέρμα του προσώπου και αφαιρεί σχεδόν όλες τις ρυτίδες από εκεί.

Αν και όλοι σε γενικές γραμμές έχουμε μία πολύ καλή εντύπωση γύρω από το πώς γίνεται το λίφτινγκ προσώπου – στην ουσία ο γιατρός κάνει ειδικές τομές και στη συνέχεια τεντώνει το δέρμα αφαιρώντας το περιττό λίπος και δέρμα – υπάρχουν ακόμη πολλές άλυτες απορίες γύρω από αυτή την επέμβαση. Οι απορίες αυτές «βασανίζουν» κυρίως όσους σκέφτονται να κάνουν μία τέτοια επέμβαση αλλά είναι και στο μυαλό όλων μας γενικότερα. Ας δούμε τις απαντήσεις στις σημαντικότερες από αυτές.

Πότε μπορώ να κάνω λίφτινγκ;

Εδώ δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Ο κάθε άνθρωπος γερνάει διαφορετικά και με το δικό του ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι δύο άνθρωποι που έχουν την ίδια ηλικία στα χαρτιά, μπορεί να μην είναι το ίδιο γερασμένοι. Ο ένας με άλλα λόγια, μπορεί να έχει περισσότερες ρυτίδες και πιο χαλαρό δέρμα από τον άλλο. Γενικά, καλό είναι να προλάβετε τη γήρανση του προσώπου εν τη γενέσει της, αλλά χωρίς υπερβολές. Μία ή δύο ρυτίδες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν αφορμή για μία χειρουργική επέμβαση.  Γενικά, αν θέλετε ένα φυσικό αποτέλεσμα, όσο πιο νωρίς πάτε στον πλαστικό – πάντα με μέτρο όμως – τόσο πιο φυσικό θα είναι το αποτέλεσα. Γενικά, η ηλικία ορόσημο θα λέγαμε πως είναι τα 45.

Πόσο θα αλλάξει η εμφάνιση μου;

Εδώ περνάμε σε μια πολύ σημαντική ερώτηση. Πριν να κάνουμε μία πλαστική επέμβαση, θα πρέπει να ξέρουμε τι περίπου να περιμένουμε από αυτή και μάλιστα να έχουμε και σχετικά προσγειωμένες προσδοκίες. Τα αισθήματα απογοήτευσης είναι ό,τι χειρότερο μετά από μία τέτοια επέμβαση. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβετε ότι ένα λίφτινγκ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σας αλλάξει το πρόσωπο σε βαθμό που θα σας κάνει αγνώριστο ή αγνώριστη. Επίσης, δεν πρόκειται να σας κάνει να φαίνεστε σαν να είστε πάλι είκοσι χρονών. Ο πλαστικός δεν είναι μάγος. Αυτό που μπορεί να κάνει όμως, είναι να κάνει το πρόσωπο σας να δείχνει φυσικά νεότερο και χωρίς ρυτίδες. Με άλλα λόγια, το πρόσωπο σας δεν θα αλλάξει τελείως, απλά θα βελτιωθεί σημαντικά, αλλά στο βαθμό του δυνατού.

Θα μου μείνουν ουλές;

Χάρη στη πρόοδο της τεχνολογίας, οι τομές που γίνονται για το λίφτινγκ είναι πολύ μικρές, οπότε το ίδιο ισχύει και για τις ουλές. Επίσης, οι τομές γίνονται σε σημεία που δεν είναι άμεσα ορατά, όπως για παράδειγμα πίσω από τα αυτιά, οπότε ότι και να γίνει, δεν θα είναι σχεδόν καθόλου ορατές. Για να τις αντιληφθεί κάποιος, θα πρέπει να του τις δείξετε!

Θα πονάω μετά;

Ένας από τους λόγους που πολλοί άνθρωποι απέφευγαν το λίφτινγκ αλλά και τις πλαστικές, ήταν ο πόνος που συνόδευε την ανάρρωση από αυτές. Πλέον τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει πολύ, πράγμα που φαίνεται και από το πόσο δημοφιλείς έχουν γίνει όλες οι αισθητικές επεμβάσεις. Ο πόνος μετά τη επέμβαση είναι ελάχιστος και αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα.

Πόσο καιρό θα κάνω να δω τα αποτελέσματα;

Αν νομίζετε ότι με το που βγείτε από το χειρουργείο θα δείτε αμέσως το νέο και βελτιωμένο σας πρόσωπο στον καθρέφτη, δυστυχώς είστε γελασμένοι… Τις πρώτες μέρες θα υπάρχει οίδημα στις περιοχές και ίσως και κάποιες μελανιές. Για δύο με τρεις μέρες, το πρόσωπο σας δεν θα είναι και στα καλύτερα του. Το οίδημα θα υποχωρήσει σε περίπου μία εβδομάδα, οπότε και θα μπορέσετε να καταλάβετε καλύτερα το αποτέλεσμα της επέμβασης. Μην είστε ανυπόμονοι και μην απογοητεύεστε από αυτό που θα δείτε τις πρώτες μέρες.