Αναίμακτο lifting με υπέρηχους!

Το lifting είναι σίγουρα μία από τις πιο πολυσυζητημένες πλαστικές επεμβάσεις, για τη ακρίβεια, πολλές φορές είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάποιος όταν ακούει τη φράση «πλαστική επέμβαση». Σε γενικές γραμμές όλοι ξέρουμε τι είναι το λίφτινγκ: είναι μία πλαστική με την οποία ο γιατρός «τραβάει» το δέρμα του προσώπου και το τεντώνει με ειδικές τομές ώστε να εξαφανίσει τις ρυτίδες και άλλα σημάδια της παρόδου του χρόνου και του γήρατος από το πρόσωπο. Πρόκειται για μία επέμβαση που κάνουν τόσο άνδρες όσο και γυναίκες και σε γενικές γραμμές έχει αρκετά καλά αποτελέσματα. Τα πράγματα όμως γύρω από το lifting έχουν αλλάξει λίγο τα τελευταία χρόνια.

Δεν είναι σπάνιο να δει κανείς διαφημίσεις στο internet και σε άλλα μέσα για αναίμακτο και μη επεμβατικό λίφτινγκ, πώς μπορεί όμως να γίνει κάτι τέτοιο; Όσο παράξενο και να ακούγεται το παραπάνω, χάρη στη πρόοδο της τεχνολογίας είναι πλέον απολύτως δυνατόν να κάνει κανείς ένα lifting χωρίς να του γίνει ούτε μισή τομή με νυστέρι ή κάποιο άλλο παρόμοιο ιατρικό εργαλείο. Οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν στην διάθεση τους πολλά μέσα κι εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο των ασθενών τους κι ένα από αυτά – και ίσως το πιο σημαντικό – δεν είναι άλλο από τους υπέρηχους.

Οι υπέρηχοι φυσικά, όπως όλοι θα ξέρετε, είναι απόλυτα ασφαλείς και χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην ιατρική, τόσο για διαγνωστικούς όσο και για θεραπευτικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, ο καθαρισμός της πλάκας του στόματος από τον οδοντίατρο γίνεται με υπέρηχους ενώ είναι γνωστός και ο προγεννητικός έλεγχος με την χρήση υπερήχων. Πώς μπορούν όμως οι υπέρηχοι να καταπολεμήσουν τις ρυτίδες; Ας μάθουμε αμέσως.

Υπέρηχοι και ρυτίδες

Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά η έκθεση ενός σημείου σε συγκεκριμένους υπερήχους μπορεί να ανεβάσει τη θερμοκρασία του. Σε αυτή την αρχή βασίζεται και η χρήση των υπερήχων για την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ένα ειδικό εργαλείο για να εστιάσει τους υπέρηχους σε μία ρυτίδα ή άλλο προβληματικό σημείο. Οι υπέρηχοι θερμαίνουν όχι την επιφάνεια του δέρματος αλλά μία μεμβράνη που βρίσκεται κάτι από αυτό και ονομάζεται SMAS. Η αύξηση της θερμοκρασίας τεντώνει την συγκεκριμένη μεμβράνη μα αποτέλεσμα να τεντωθεί και το δέρμα που βρίσκεται από πάνω της.

Η διαδικασία στο ιατρείο

Όταν ο ασθενής πάει στο ιατρείο για το λίφτινγκ με υπέρηχο, η διαδικασία που ακολουθείται είναι πολύ απλή και σχετικά γρήγορη. Ο ασθενής θα κάτσει στην ειδική καρέκλα και ο γιατρός θα μελετήσει το πρόσωπο του και θα εφαρμόσει στις ρυτίδες και σε άλλα σημεία που κρίνει ότι υπάρχει πρόβλημα ένα ειδικό gel για το μηχάνημα με τους υπέρηχους. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει το εν λόγω μηχάνημα σε αυτές τις περιοχές μέχρις ότου να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ενδέχεται ο ασθενής να νιώσει κάποια ενόχληση, αλλά τα επίπεδα πόνου είναι εξαιρετικά μικρά και θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι και αμελητέα.

Τι γίνεται μετά την επέμβαση

Μετά την επέμβαση δεν υπάρχει χρόνο αποθεραπείας, στην ουσία ο ασθενής μπορεί να φύγει από το γραφείο του γιατρού και να επιστρέψει στη ζωή του κανονικά. Μπορεί να υπάρχει κάποιο ελαφρό οίδημα στη περιοχή της θεραπείας, αλλά αυτό θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγες το πολύ ώρες. Τα αποτελέσματα είναι τόσο άμεσα ορατά, που μόλις ο γιατρός ολοκληρώσει τη δουλειά σε ένα μέρος του προσώπου σας, θα μπορέσετε αμέσως να δείτε πόσο διαφορετική είναι σε σχέση με την άλλη. Το λίφτινγκ προσώπου ή αλλιώς lifting είναι μια πολύ διαφορετική επεμβάση σε σχέση με τις υπόλοιπες για αυτόν τον λόγο και η διαδικασία μετά την επέμβαση διαφέρει κατά πολύ.

Που μπορεί να γίνει η επέμβαση

Βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτή η θεραπεία – αναίμακτη επέμβαση είναι φυσικά να έχει ο γιατρός τον απαραίτητο εξοπλισμό. Προσοχή, μπορεί να ισχυρίζονται και ορισμένα κέντρα ομορφιάς κι αισθητικής ότι μπορούν να κάνουν το αναίμακτο λίφτινγκ, αλλά κανείς αισθητικός δεν είναι τόσο εξειδικευμένος όσο ένας πλαστικός χειρουργός. Πάντα να προτιμάτε τους πλαστικούς χειρουργούς έναντι των αισθητικών.